Fragtfri bestilling over 1.000 kr. Vi fortolder!

Hvilken Bambu Lab 3D-printer skal jeg vælge?

Hvilken Bambu Lab 3D-printer skal jeg vælge?

Med et mål om at gøre 3D-print tilgængeligt for både begyndere og professionelle, har Bambu Lab etableret sig som en førende aktør på 3D-printmarkedet. Deres produkter er kendt for innovative funktioner såsom automatisk kalibrering, høj printhastighed og integreret software til nem styring af printprocesser.

Skrevet af Teodor - 12.11.2024 13:42:01

Forskelle og ligheder

Her vil vi beskæftige os med forskellene og lighederne mellem de mest populære 3D-printere fra Bambu Lab. Forhåbentlig vil dette gøre det nemmere for dig at finde den printer, der passer til dine behov.



Design

Printer Byggevolum Kabinett Fungerer best med
Bambu Lab X1C 256 x 256 x 256 mm Lukket kabinett *
Laget i aluminium og glass
PLA, PETG, TPU, ABS, ASA, PC, PA ,PET **
Bambu Lab P1S 256 x 256 x 256 mm Lukket kabinett *
Laget i plast og glass
PLA, PETG, TPU, ABS og ASA **
Bambu Lab A1 256 x 256 x 256 mm Ikke kabinett PLA, PETG og TPU
Bambu Lab A1 Mini 180 x 180 x 180 mm Ikke kabinett PLA, PETG og TPU

* Lukket kabinett muliggjør printing av filamenter som ABS og ASA

** Flere filamenttyper er mulig





Print system

X1C og P1S bruger CoreXY, hvor printpladen bevæger sig op og ned i Z-aksen, mens printhovedet bevæger sig i X- og Y-aksen. CoreXY-systemet muliggør hurtigere acceleration, hvilket resulterer i en hurtigere samlet printtid, mens systemet er mere stabilt ved udskrivning af høje og tynde objekter.

A1-serien - Bed-slinger - et system, hvor byggepladen bevæger sig frem og tilbage i Y-aksen, mens printhovedet bevæger sig i X-aksen og op og ned i Z-aksen. Mindre stabil på høje og særligt tynde genstande, da hele printpladen med genstanden skubbes frem og tilbage.



Kamera

Der er store forskelle her:

X1C har HD-kamera 1920x1080 med 30 billeder i sekundet.

P1S Kun 0,5 billeder i sekundet 1280x720

A1 Kun 0,5 billeder pr. sekund 1080p




Sektion af kamera til Bambu Lab X1C

Printhoved

X1C leveres med hærdet stålmundstykke og gear til indføring af hærdet stål

P1S leveres med stålmundstykke og gear til indføring af stål

A1 leveres med stålmundstykke og gear til indføring af hærdet stål




Opvarmet byggeplade

X1C kan opvarme byggepladen til 110 grader

P1S og A1 kan opvarme byggepladen til 100 grader


Andre forskelle

X1C har en lidar, der inspicerer det første lag, når du printer, en stor touchskærm på 5 tommer og intern hukommelse på 4GB.

P1S har ingen lidar, ingen berøringsskærm, men en lille skærm på 2,7 tommer og ingen intern hukommelse (kræver Micro SD-kort)

A1 har ikke en lidar, men en mindre touchskærm på 3,5 tommer og ingen intern hukommelse (kræver et Micro SD-kort) Den har også en Filament Tangle Sensor (spaghetti-detektion), som de andre maskiner ikke har.


AMS til højre og AMS Lite til venstre

AMS (Automatic Material System)

Alle maskiner kan leveres med enten AMS eller AMS Lite, derefter beskrevet som "Combo" i navnet.

X1C og P1 kan bruge AMS. Her har du mulighed for i alt 4 AMS koblet sammen, hvilket muliggør brug af i alt 16 filamenter. (kræver AMS Hub) AMS er også et lukket system, som gør at filamentet er mindre udsat for fugt. AMS fungerer bedst med plastikspoler.

A1 kan bruge AMS Lite. Flere AMS Lites kan ikke forbindes sammen, så A1 er begrænset til 4 filamenter. AMS Lite fungerer også fint med papspoler.


Find din Bambu Lab 3D-printer her

Resumé: Hvilken skal jeg vælge?

Hvilken maskine du vælger afhænger selvfølgelig af dine behov og hvor mange penge du vil bruge.

A1-serien er den mest overkommelige mulighed og er et godt valg, når du primært vil printe med PLA og PETG og ikke har brug for flere filament/farver end 4. PLA og PETG er de mest brugte filamenttyper til 3D-print. Hvis du ikke har brug for en byggevolumen på 256x256x256, kan A1 Mini være et alternativ. Det er billigere og fylder mindre, men har også et mindre byggevolumen.

P1S er et dyrere alternativ, men et godt valg, når du vil kunne printe med filamenttyper som ABS og ASA udover PLA og PETG. Den har en lille skærm (mindre end både A1 og X1), et dårligere kamera og ingen lidar. Her har du også mulighed for AMS, som kan udvides til hele 16 filamenter.

X1C er den dyreste mulighed, men det bedste valg, når du ikke ønsker at fravælge nogen funktioner. Her har du mulighed for at printe med mere eksotiske filamenter som PC, PA, PET og kul- og glasfiberforstærkede filamenter. Du får også et godt kamera, hvor du kan følge med live og en større touchskærm.



Se artikel om
Hvilken Bambu Lab 3D-printer skal jeg vælge?
Hvilken Bambu Lab 3D-printer skal jeg vælge?
Relaterede produkter

Vind ønskeliste
Gavetips 0-500
Gavetips 500-1000
Gavetips 1000-2000
Gavetips 2000-5000
Gavetips 5000+
Julekalender
Gavekort